Ambulante therapie bij een psycholoog

Het begint met je verhaal

Als je de eerste keer bij me komt, neem ik de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen.

Gaandeweg dat gesprek zal ik je vragen wat je doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Cognitieve gedragstherapie

Wat houdt dat in?

Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie) ga je zelf op onderzoek. Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit beroepsmatige plicht, maar ook omdat je me aan het hart gaat. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de wens mensen te helpen. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht gewoonweg verdient.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Bel of mail voor een afspraak